Onderhoudshistorie

Erfgenamen van een rijke onderhoudshistorie

De historie van speeltuin ’t Lansink gaat al ver terug. Liggend in het hart van het Tuindorp hebben hier vele generaties gespeeld. Door de verbondenheid met de wijk kent de speeltuin ook een rijke onderhoudshistorie. Daar geniet de jongste generatie in 2021 nog steeds met volle teugen van.

Groot aandeel in de huidige speeltuin hadden de onderhoudscommissies bestaande uit veel leden die ook bij Stork werkten. Dit zie je terug in de bijzondere bij Stork in Hengelo gemaakte speelelementen. Die al generaties mee gaan.

Nieuw leven in geblazen
Om er voor te zorgen dat deze speelelementen maar ook de nieuwere in goede staat blijven is er weer nieuw leven geblazen in de onderhoudscommissie van speeltuin ’t Lansink. Sinds afgelopen zomer organiseren Merein Somsen en Rob Assink maandelijkse onderhoudsochtenden.

Merein en Rob kennen de speeltuin nog uit hun jeugd en zien nu hun eigen kinderen veel spelen in de speeltuin. Zo ontstond het idee om iets terug te doen en er voor te zorgen dat nog vele andere kinderen kunnen genieten van deze bijzondere plek.

Een steentje bijdragen aan een bijzonder plekje
Merein: “Ik ben heel blij om mijn steentje te kunnen bijdragen aan een voor mij toch heel bijzonder plekje”. Merein en Rob hebben beide een bouwtechnische achtergrond, die in deze rol goed van pas komt. Rob: “Fijn dat we iets kunnen betekenen voor het hart van het Tuindorp; het wijkcentrum en de speeltuin ’t Lansink. We hebben in 2020 al mooie stappen kunnen maken met een aantal vrijwilligers”.

Iedereen die wil komen helpen is van harte welkom om op een onderhoudsochtend of een vrij uurtje te komen helpen. Samen onderhouden we de speelelementen (schoonmaken, repareren, verven) en creëren we nieuwe leuke speelplekjes (door (her)plaatsen van speelelementen en het aanleg van groen). Merein en Rob zijn blij met alle hulp. Kom gewoon langs op een onderhoudsochtend in je kluskleding of meld je aan via speeltuinlansink@gmail.com. Zij zorgen voor alle benodigde onderhoud- en klusbenodigdheden.

Zie om mee te helpen?
Door de Corona maatregelen was de eerste klusochtend in 2021 op zaterdag 20 maart. Op onderstaande data zijn de overige onderhoudsochtenden elke keer tussen 9.00 en 13.00 uur:

  • 17 april 2021
  • 15 mei 2021
  • 12 juni 2021
  • 10 juli 2021
  • 21 augustus 2021
  • 18 september 2021
  • 16 oktober 2021
  • 13 november 2021
  • 11 december 2021

Merein en Rob heten jullie op de klusochtend van harte welkom. Hopelijk tot ziens op de speeltuin!