GEA Kring Twente kristallen en stenen bekijken

Bijna iedere donderdagavond kristallen en stenen bekijken in buurtcentrum ’t Lansink

Als vaste groep gebruikers van ’t Lansink op de donderdagavond stellen wij ons graag even voor. GEA Kring Twente is een actieve club mensen die zich bezighoudt met geologie, stenen en mineralen.

GEA Kring Twente is één van de kringen van de landelijke stichting Geologische Activiteiten. Het doel van de kring is de kennis van de leden te vergroten en met elkaar bezig te zijn met de hobby. We doen dit door middel van: werkgroep avonden, lezingen, excursies, museumbezoek en onderling contact.

Gedurende het winterseizoen (september-april) zijn de werkgroepen mineralogie (mineralen, edelstenen, kristallen), petrografie (gesteenten en zwerfstenen) en micromounts (minderalen onder de microscoop) actief. Één keer per maand komen deze werkgroepen bijeen op de donderdagavond. In het seizoen organiseert de kring ook een aantal lezingen over uiteenlopende geologisch interessante onderwerpen, bijv. een geologisch reisverhaal of een verhaal over een bepaald mineraal.

Enkele keren per jaar organiseert de kring ook excursies/zoektochten naar minerealen en/of gesteenten. Soms één dag, een weekend of een paar dagen zoals met hemelvaart. Leden gaan ook vaak met elkaar in kleine groepjes op pad.

Het programma wordt aan het begin van het seizoen in onderling overleg samengesteld en is te vinden op de website van de kring: http://www.gea-kring-twente.nl Voor leden is deelname aan de kringavonden gratis. Voor de algemene lezingen betalen niet leden een geringe vergoeding.

Een lidmaatschap kost € 15 per jaar voor GEA Kring Twente plus €35 voor de landelijke Stichting GEA (inclusief 4x per jaar een tijdschrift). Dus totaal € 50 per kalenderjaar voor het hele gezin.

Op onze Facebook pagina vind je recente foto’s en verslagen van onze activiteiten:

https://www.facebook.com/geakringtwente

Ben je geïnteresseerd in mineralen, gesteenten of algemene geologie, kom dan gerust een keer kijken op een donderdagavond of de GEA iets voor je is!