Onderhouds- en klusteam

Er zijn inmiddels veel mooie stappen gezet met het klusteam!

Sinds de zomer van 2020 is er een kersvers onderhouds-en klus-team, op initiatief van Merein Somsen en Rob Assink. Merein en Rob beiden buurtbewoners kennen de speeltuin zelf ook nog uit hun jeugd en zien nu hun eigen kinderen veel spelen in de speeltuin. Zo ontstond in samenspraak met voorzitter Jan Willem Korenromp het idee om iets terug te doen, met onderhoudswerkzaamheden dus. Op die manier kan jong en oud blijven genieten van deze bijzonder plek.

Inmiddels bestaat het klusteam uit circa 10 buurtbewoners die hun steentje willen bijdragen. Merein: “ik ben heel blij dat we met ons huidige groepje kunnen bijdragen aan een toch wel heel bijzonder plekje in het hart van de wijk”. Merein en Rob hebben beiden een bouwtechnische achtergrond, die in deze rol goed van pas komt. Rob: “Naast de mooie stappen die we de afgelopen jaren hebben kunnen zetten is er ook een hecht klusteam ontstaan met gezellige koffiemomentjes tussen het klussen door”.

Speeltuin ’t Lansink 2.0

Sinds de start in de zomer 2020 is het klusteam de speeltuin al helemaal ‘rond geweest’ met schoonmaak, schilder- en andere onderhoudswerkzaamheden. Ook zijn er nieuwe paden aangelegd, is er meer groen toegevoegd én de ‘looproute’ in de speeltuin verbeterd door enkele speeltoestellen te verplaatsen. Merein en Rob: “Een woord van dank gaat daarbij zeker uit naar de beheerder en zijn collega’s van het wijkcentrum en de speeltuin. Recent is Guus Schoolkate gestart als de nieuwe beheerder om ons te helpen in de voorbereiding voor de klusochtenden.”

Meer klushulp gezocht!

Het klusteam is actief op maandelijkse basis, op de zaterdagochtend van 9 uur tot 12 uur. Vind je het leuk om mee te komen helpen? Kom gewoon eens langs in je kluskleding. De koffie en thee staan klaar! Het onderhouds- en klusteam is blij met alle hulp.

Klusprogramma 2022

  • Zaterdag 15 oktober 09:00 – 12:00 uur
  • Zaterdag 12 november 09:00 – 12:00 uur
  • Zaterdag 10 december 09:00 – 12:00 uur